Zëri i viktimave

Viktimat e luftës në territorin e ish-Jugosllavisë nuk janë numra, por njerëz që kanë emrin, mbiemrin, jetën dhe fatin e tyre.

Ata të cilët kanë mbijetuar, dëshmuan pranë Tribunalit  të Hagës  për krimet e kryera.

Koalicioni për KOMRA  paraqet 100 video inçizime të dëshmive të tyre.

Në transkriptet nga video inçizimet paraqitet edhe tregimi i Agron Berishës për vrasjen e 49 pjesëtarëve të familjes Berisha në Suharekë me datën  25 dhe 26 mars të vitit 1999. Aty gjendet dhe dëshmia  e Saranda Bogujevcit, e cila në muajin mars të vitit 1999, në moshën 14 vjeçare, përjetoi  vrasjen e 8 anëtarëve të familjes së saj të ngushtë dhe gjashtë anëtarëve të familjes Duriqi. Aty gjendet edhe dëshmia  e Nermin Karagiqit  i cili si shtatëmbëdhjetë vjeçar  mbijetoi  masakrën  ne Lubijë ku u vra babai i tij. Dëshmitarja Milica Gjuriç, shtetase kroate, që i përket nacionalitetit serb, flet për djegien e bashkëshortit  e saj në 6 gusht të vitit 1995 në fshatin Gjuriç të Krajinës, lugina Pllavno.

Lutfi Ramadani

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Lutfi Ramadanit Lënda: Vlastimir Gjorgjeviq (IT-05-87/1) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)... Lexo më shumë

Saranda Bogujevci

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Saranda Bogujevcit Lënda:Vlastimir Gjorgjeviq (IT-05-87) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY) Prokurori:... Lexo më shumë

Lizane Malaj

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Lizane Malaj Lënda:Vlastimir Gjorgjeviq (IT-05-87/1) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY) Prokurori: Matthias... Lexo më shumë

Sacir Taq

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Sacir Taq Lënda: Sllobodan Millosheviqi (IT-02-54) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)... Lexo më shumë

Sabit Kadriu

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Sabit Kadriut Lënda: Sllobodan Millosheviqi (IT-02-54) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)... Lexo më shumë

Hasan Pruhti

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Hasan Pruhtit Lënda: Sllobodan Millosheviqi (IT-02-54) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)... Lexo më shumë

Agron Berisha

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Agron Berisha Lënda: Sllobodan Millosheviqi (IT-02-54) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)... Lexo më shumë

Fehim Elshani

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Fehim Elshani Lënda: Sllobodan Millosheviqi (IT-02-54) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)... Lexo më shumë

Agim Zeqiri

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Agim Zeqirit Lënda: Sllobodan Millosheviqi (IT-02-54) Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)... Lexo më shumë