KOMRA rrjeti i pajtimit

Milena Radevic

29.10.2008.

Milena Radević

I biri i Milena Radević-it, Ivan-i, u vra më 14.12.1998 në kafeterinë Panda në Pejë, së bashku me pesë shokët e tij – Zoran-in, Vukota-n, Svetislav-in, Ivan-in dhe Dragan-in. Ivan-i ishte më i madhi, kishte 25 vjet. Më i riu ishte 14 vjeç. Gjashtë muaj pas asaj ngjarjeje të kobshme u kidnapua bashkëshorti i saj Bogdan Radević-i. Milena u maltretua dhe u dëbua nga shtëpia e familjes, dhe mezi i shpëtoi linçimit të banorëve të lagjes ku jetoi për 30 vjet. “ Unë jam person i dëbuar, pa adresë, adresa ime e vetme është numri im i telefonit mobil”, tha ajo gjatë dëshmisë në Forumin IV Rajonal për Drejtësinë Tranzicionale, më 28 dhe 29 tetor 2008, në Prishtinë, Kosovë.

 

Dëshmia e Milena Radević-it (me përkthim në gjuhën shqipe)

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.