KOMRA rrjeti i pajtimit

Vesna Levar

16.10.2010.

Vesna Levar

Bashkëshorti i Vesna Levar-it, Milan Levar-i ka qenë dëshmitar i mbrojtur në Kroaci, me urdhër të Tribunalit të Hagës. Ai ka dashur të dëshmojë lidhur me krimet që kanë ndodhur në Gospić gjatë luftës. Megjithatë, ai u vra më 28.08.2000, me bombë e cila u hodh në shtëpinë e tij. I biri i tij Leoni mrekullisht mbijetoi. “Unë kam provuar nëpërmjet të gjitha institucioneve, kam provuar ashtu siç kam ditur dhe siç kam pasur mundësi të kërkoj njëfarë drejtësie, të kërkoj njëfarë, nuk e di si ta quaj, të di se pse u vra, kush e vrau. Përafërsisht e di pse, por nuk e di kush”, tha Vesna Levar-i në Forumin VII Rajonal për Drejtësinë Tranzicionale, më 16 tetor 2010 në Zagreb, Kroaci.

Transkripti dhe video incizimi në dispozicion vetëm në gjuhën lokale.

Dëshmia e Vesna Levar-it

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.