KOMRA rrjeti i pajtimit

Munira Subašić
munira-subasic

16.11.2014.

Munira Subašić

Munira Subašić, kryetare e „Lëvizjes së Nënave të Enkalave të Srebdenicës dhe Zhepës“.

„Në gjenocidin e Srebrenicës unë i humba njëzetedy anëtarë të familjes sime të ngushtë dhe ndoshta më shumë se njëqind të familjes së gjerë. Vitin e kaluar i varrosa vetëm dy eshtra të vogla të birit tim Nerminit, të cilat u gjetën në dy varreza masive, njëzetepesë kilometra larg njëra tjetrës. Dhe mendoj se unë nuk kam lindur një fëmijë të tillë, e kam lindur me duar e këmbë, me sy e kokë dhe me të gjithat. Dhe ja fatkeqësia. Por përsëri e kam një nishan në mesin e 6.500 shokëve, fqinjëve, miqve të tij dhe në njëfarë mënyre jam e kënaqur. Kam gjetur të paktën njëfarë qetësie.”

Munira Subašić-i foli në Forumin X Rajonal për Drejtësinë Tranzicionale në Beograd, më 15 dhe 16 nëntor 2014.

Dëshmia është në dispozicion vetëm në gjuhët BHSC.

 Dëshmia e Munira Subašić-it

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.