KOMRA rrjeti i pajtimit

Fehim Elhsani dëshmon në Hagë (ICTY TV, 21.02.2002.)
Fehim-Elshani_2_Milosevic_ICTY_200230221

10.07.2017.

Fehim Elshani

Christina Romano, Fehim Eljšani, Fehim Elshani, Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë, Glas žrtava, Iain Bonomy, ICTY, KOMRA, Kosovë 1999, Milošević (IT-02-54), O-Gon Kwon, Patrick Robinson, Policia e Serbisë, Policija Srbije, RECOM, REKOM, Richard May, Sllobodan Millosheviç, Slobodan Milošević, Ushtria Jugosllave, Victims’ Voice, Voice of Victims, Vojska Jugoslavije, Zëri i viktimave

Fehim Elshani përshkroi bombardimet e fshatit të tij Nogavac / Nagafc më 25 mars 1999. vitet dhe hyrja e ushtarëve serbë.

Ështja e Prokurorit kundër Slobodan Millosheviç u përfundua pas vdekjes së të akuzuarit në 11 mars 2006. vit, pa mundësinë e marrjes së një aktgjykimi i cili do të përcaktonte përgjegjësinë penale.

 

Lënda: Milošević (IT-02-54) Sllobodan Millosheviç

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Cristina Romano

Gjykatësi Richard May, kryesues

Data e dëshmisë: e mërkurë 21.02.2002.

 

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë

Fehim Elshani, një shqiptar i Kosovës nga Nagafci/Nogavac, komuna e Rahovecit/Orahovac, i lindur në vitin 1934. Deri në vitin 1991 ka punuar si llogaritar në komunën e Rahovecit. Është shkarkua për shkak se ka përkrahur grevën e punëtorëve për pavarësinë e Kosovës. Që atëherë, mirret me bujqësi.

Dëshmitari 25. Mars të vitit 1999. Ka qen në shtëpinë e tijë me vëllezërit Qerimin dhe Ismailin, kur forcat serbe, rreth orës dy pasdite, kanë hyrë në fshatin e tij Nagafcë. Ai dëshmon për granatimin e fshatit në natën e 1 dhe 2 prill të vititë 1999, kur në oborrin e tij dhe vëllaut të tij, janë vra nëntë njerzë dhe më shumë se dhjetra janë plagosur. Dëshmitari është i sigurt se forcat serbe kanë granatuan fshatin, fshatarët dhe refugjatët të cilët kanë qenë të strehuar në fshat.

 

Transkript i dëshmisë (anglisht): Link

 

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, mars 2017.

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.