Lajme

Dëshmitari i mbrojtur 62

10.11.2017

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së SST7/62 

Lënda: Haradinaj (IT-04-84/T)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Philip Kearney

Gjykatësi: Alphons Orie, kryesues

Data e dëshmisë: 12. dhe 13.06.2007.

Dëshmitari i mbrojtur 62, një shqiptar i Kosovës, është njëra familjet të cilen UÇK-së, e ka dyshuar për bashkëpunim me policinë serbe. Ai dëshmoi për dëbimin e prindërve të tij në shtabin e UÇK-së në Gllogjan, me 12. korrik 1998, me urdhër të zëvendës komandantit të UÇK-së Rrustem Tetaj, kur për her të fundit i ka parë të gjallë.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, maj 2017.