KOMRA rrjeti i pajtimit

Saranda Bogujevci svedoči na Forumu za tranzicionu pravdu (Foto: Inicijativa za REKOM)
Saranda Bogujevci

01.08.2017.

Saranda Bogujevci

ICTY, RECOM, Vllastimir Gjorgjeviq, Zeri i vikctimave

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Saranda Bogujevcit

Lënda:Vlastimir Gjorgjeviq (IT-05-87)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Daniela Kravetz

Gjykatësi: Kevin Parker, kryesues

Data e dëshmisë: 09.03.2009.

Saranda Bogujevci, një shqiptare i Kosovës nga Podujeva, i lindur në vitin 1985, dëshmon për vrasjen e 14 grave dhe fëmijëve nga familjet Bogujevci dhe Duriqi,më 28 mars të vitit 1999 në Podujevë. Në mesin e të vdekurve ishin 8 anëtarë të familjes së saj të ngushtë. Saranda është plagosur rëndë. Në atë kohë ajo ka patur 14 vjet.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, mars 2017.

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.