KOMRA rrjeti i pajtimit

27.10.2017.

Sadri Selca

ICTY, Ramush Haradinaj, Zeri i vikctimave

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Sadri Selca 

Lënda: Haradinaj (IT-04-84/T)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: David Re

Gjykatësi: Alphons Orie, kryesues

Data e dëshmisë:  15.11. 2007.

Dëshmitari Sadri Selca, shqiptar i Kosovës i lindur në vitin 1956, në Baran, komuna të Pejës, në vitin 1998 ai u bë anëtar i FARC-ut. Ai ishte përgjegjës për aktivitetet e zbulimit dhe kundërzbulimit. Ai u arrestua për të refuzimin të dëshmon në Hagë pavarësisht nga urdhëi i gjykatës, por pas disa ditësh paraburgim rënë dakord për të dëshmuar. Ai dëshmoi në lidhje me rrëmbimin dhe vrasjen e shqiptarëve të cilet konsideroheshin nga ana  e UÇK-së si bashkpuntor  të policisë serbe.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, maj 2017.

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.