KOMRA rrjeti i pajtimit

Personat e pagjetur

09.06.2022.

Konferenca përfundimtare: “Ballafaqimi me të kaluarën – Personat e pagjetur”

ACDC, Kosova

FTESË

Konferenca përfundimtare

     13 Qershor 2022

11:00 – 13:00

 

Organizata Joqeveritare Qendra Avokuese për Kulturë Demokratike përzemërsisht ju fton të merrni pjesë në konferencën përmbyllëse “Ballafaqimi me të kaluarën – Personat e pagjetur”. Në konferencë do të prezantohen rezultatet e projektit lidhur me procesin e zgjidhjes përfundimtare të problemit të personave të pagjetur, si dhe rëndësinë e kësaj çështjeje për procesin e pajtimit. Krahas kësaj, panelistët do të prezantojnë problemet, si dhe gjendjen e familjeve të të pagjeturve, dy dekada pas përfundimit të konfliktit në Kosovë.

Poashtu, në konferencë do të diskutohet se sa komunitetet e kanë  janë çliruar veten nga paragjykimet, barrierat dhe frika e bisedës së hapur dhe sa janë të gatshëm që së bashku të krijojnë hapësirë për përparim.

 

Panelistët:

  • Negovan Mavriq, Anëtar i Qendrës Burimore dhe Koordinator i Shoqatës për Persona të Pagjetur nga Hoça e Madhe
  • Silvana Marinkoviq, Koordinator i Shoqatës për Persona të Pagjetur nga Graçanica
  • Mergim Memoviq, Qendra Burimore për Personat e Zhdukur
  • Ines Aloviq Mihajlloviq , Zyrtare e Programit në OJQ ACDC
  • Aleksandar Rapajiq, Moderator

 

Në konferencë do të marrin pjesë aktivistë të shoqërisë civile, përfaqësues të institucioneve gjyqësore, përfaqësues të organizatave ndërkombëtare dhe mediave.

Takimi do të zhvillohet më 13 qershor 2022, nga ora 11:00 në ambientet e OJQ ACDC dhe mund të ndiqet edhe nëpërmjet platformës Zoom duke përdorur vegëzën:

https://us02web.zoom.us/j/89542471274

 

Ju lutemi konfirmoni pjesëmarrjen tuaj përmes e-mail-it: ines.aljović@acdc-kosovo.org

 

 

Rendi i ditës

 

10:50 – 11:00               Regjistrimi i pjesëmarrësve

 

11: 00 – 11:30              Negovan Mavriq, statusi i personave të pagjetur në Kosovë

 

11: 30 – 12: 00             Silvana Marinkoviq, problemet e familjeve të personave të pagjetur në Kosovë

 

12:00 – 12:30              Mergim Memoviq, statusi i personave të pagjetur dhe problemet e familjeve të personave të zhdukur nga këndvështrimi i komunitetit shqiptar

 

12:30 – 12:50             Ines Aloviq Mihajlloviq , rezultatet e projektit dhe rekomandimet për punën e mëtejshme

 

12: 50 – 13: 00           Diskutim (Pyetje & Përgjegjje) dhe Konkluzion

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.