KOMRA rrjeti i pajtimit

1ec0b-dino-mustafic-mess-sgb2

22.02.2013.

Vështrimi i së kaluarës nga artistët: filmi i Dino Mustafić-it

Në filmin dokumentar“ Vështrim i artistit në të kaluarën” Dino Mustafiq hulumton çështjen se si të trajtohet qëndrimi ndaj të kaluarës së afërt? Duke u përgjigjur në pyetjet, artistët e njohur nga territori i ish Jugosllavisë rrëfejnë kujtesën e tyre private, kujtimet dhe shpresat për të ardhmen. Në film flasin muzicienti slloven dhe vokalisti udhëheqës i grupit “Laçni Franz” Zoran Predin dhe aktori Jernej Shugman; aktoret kroate Mira Furlan, Alma Prica dhe Nina Violiq; regjisori boshnjak Nenad Dizdareviq; aktori beogradas Branko Cvejiq, aktorja Anita Mançiq, dhe poetja Radmila Laziq; aktori malazias dhe profesori në FAD të Cetinjes, Branimir Popoviq, si dhe regjisori dhe pedagogu Branko Baletiq; një nga intelektualët kryesor kosovar Shkelzen Maliqi, shkrimtari kosovar i dramave Jeton Neziraj dhe aktori Enver Petrovci; kampioni i teatrit popullor maqedonas Nikola Ristanovski dhe shkrimtari e aktori Meto Jovanovski.

Filmi është produksion i Koalicionit për KOMRA. Ai u shfaq në festivalin e filmit ZagrebDox në vitin 2013.

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.