KOMRA rrjeti i pajtimit

25.10.2017.

Dëshmitari i mbrojtur 19

ICTY, Ramush Haradinaj, Zeri i vikctimave

Pjesë  nga video dëshmia: dëshmitari i mbrojtur 19

Lënda: Haradinaj (IT-04-84-T)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Gramsci Di Fazio

Gjykatësi Alphons Orie, kryesuesi

Data e dëshmisë: 14, 15,16,19. dhe 20. 03. 2007.

Dëshmitari i mbrojtur 19, shqiptar i Kosovës ishte 13 vjeç në mars të vitit 1998. kur anëtarët e UÇK-së kanë shtënë në policit serb Slobodan Prashqeviç, një mik i babait të tij të ndjerë, derisa ai ishte duke biseduar me nënën e tij në një rrugë fshati. Polici ka vdekur nga plagët e marra kurse nëna e dëshmitarit është plagosur. Dëshmitari dëshmoi në lidhje me zhdukjen e motrës më të madhe, të cilën Idriz Balaj i quajtur Togeri e ka rekrutuar me forcë në njësit e UÇK-së me bazë në Rzniq, edhe për vrasjen e motëres tjetër, pas një natë që Togeri, me duart në pranga, e ka marrë nga shtëpia e familjes.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, maj 2017.

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.