KOMRA rrjeti i pajtimit

15.11.2017.

Ded Krasniqi

ICTY, Ramush Haradinaj, Zeri i vikctimave

Pjesë nga video dëshmia e Ded Krasniqit

Lënda: Haradinaj (IT-04-84-T)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Gramsci Di Fazio

Gjykatësi: Alphons Orie, kryesuesi

Data e dëshmisë: 24. 05. 2007.

Dëshmitari Ded Krasniqi, një katolik shqiptar, nga Peja. Ai dëshmoi në lidhje me zhdukjen e djalit të tij Palit, i cili ishte me shokun Mahir Demaj, më 10.07.1999, shkoi në shtabë në Jabllanicë  për t’u bashkuar UÇK-së. Atje ai, është  arrestuar nën akuzën se është spiun serb dhe është torturuan derisa ka nënshkroi praninë e rreme. Herën  e fundit është pa më 16. korrik të vititë 1998. në burgun e UÇK-së në Jabllanicë i cili, sipas akuzave, ka udhëhequr i treti i akuzuar Brahimaj. Trupi i Pal Krasniqit kurrë nuk është gjetur dhe deri më sot është si i zhdukurë.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, korrik 2017.

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.