Lajme

Beqir Krasniqi

20.10.2017

Pjesë nga video dëshmia e Beqir Krasniqit

Lënda: Gjorgjeviq (IT-05-87/1)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Silvia D’Ascoli

Gjykatësi: Kevin Parker, kryesues

Data e dëshmisë: 12. dhe 15.06.2009.

Beqir Krasniqi, një shqiptar i Kosovës nga fshati  Pastasel, komuna e Rahovecit, i lindur në vitin 1939, një bujk. Ai dëshmoi për sulmin e forcave serbe në fshat, më 31. mars 1999. Në fshatin  Pastasel më 26. mars kanë mbërritur refugjatë nga vende  tjera dhe janë vendosur nëpër shtëpi private dhe në shkollën e fshatit. Kur, më 31. mars, tanket rrethuan fshatin, fshatarët janë tubuar dhe është urdhëruar ndarja e grave dhe fëmijëve nga burrat. Gratë u urdhëruan të shkonin në Shqipëri, kurse 106 burra të moshës 16 deri 90 vjet u vranë.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, korrik 2017.