РЕКОМ мрежа за помирување

Предизвиците од справувањето со конфликтното минато во Република Mакедонија

На 8 ноември 2013 година во Прилеп, во хотелот „Кристал Палас“ беше организирана тркалезна маса под назив „Предизвиците од справувањето со конфликтното минато во Република Македонија“, во организација на Фондацијата Конрад Аденауер, Центарот за истражување и креирање политики и Коалицијата за РЕКОМ. Ова беше трет од серијата настани од ваков вид, со цел подигање на јавната свест за значењето на концептот на соочување со минатото и конкретно на Иницијативата за РЕКОМ. 

Прочитај повеќе

Американскиот амбасадор во БиХ се состана со претставниците на Коалицијата за РЕКОМ

Амбасадорот на Соединетите Американски држави во Босна и Херцеговина, неговата екселенција г-дин Патрик С. Мун (Patrik S. Moon), на 11. мај разговараше со претставниците на Коалицијата за РЕКОМ во БиХ, која ја сочунуваа јавните заговарачи на РЕКО.

Соопштение за јавност :

Прочитај повеќе

Канцеларијата на Високиот комесар за човекови права на ОН и Програмата за развој (УНДП) ја поддржаа Иницијативата за основање на РЕКОМ

Извештај од состаноците на делегацијата на Коалицијата за РЕКОМ со претставниците на Главниот секретар на ОН за човекови права и на Регионалното биро на УНДП за Евопа и на Заедницата на независни држави, одржани во Њујорк на 15. и 16. ноември.

Прочитај повеќе