РЕКОМ мрежа за помирување

11181687_980882188625652_6570050696764183263_n

22.03.2016.

Дебата во Подгорица: Како политичарите гледаат на процесот на помирување во регионот?[Галерија]

Центарот за граѓанско образование (ЦГО) и Коалицијата за РЕКОМ, на 17 март 2016 година во ПР Центарот ја организираа втората по ред дебата за помирувањето, на тема „Како политичарите гледаат на процесот на помирување во регионот?

Настанот собра околу 50 претставници на политички партии, невладини организации, на Владата, правосудството, медиумите и дипломатскиот кор.

Оваа дебата е дел на проектот Јакнење на процесот за воспоставување на РЕКОМ (II фаза), кој е финансиран од Европската комисија, CCFD (Францускиот католички комитет против глад и за развој) и Фондацијата Rockefeller Brothers.

 

Извештај

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.