РЕКОМ мрежа за помирување

Regionalna konsultacija umetnika o nasledju proslosti (1)

16.12.2006.

Уметници-Белград, Србија-16.12.2006.

2006, регионални консултации, Србија, уметници

Regionalna konsultacija umetnika o nasledju proslosti

Регионални консултации на уметниците за наследството од минатото

Консултациите беа организирани од: Фондот за хуманитарно право, театарскиот режисер и професор по режија на Академијата за сценски уметности во Сараево, БиХ, Харис Пашовиќ, и Ненад Прокиќ, драмски писател и професор на Факултетот за драмски уметници во Белград, Србија. Учесници (27) – режисери, писатели, глумци, дизајнери и една балерина/кореограф – беа од Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Словенија и Косово. Воведничари беа Харис Пашовиќ, Ненад Прокиќ и Наташа Кандиќ (Фонд за хуманитарно право, Србија).

На собирот се разговараше во рамки на сесиите насловени како Уметничката одговорност, Уметничката слобода и културниот простор, Уметничката одговорност и историското сеќавање.

За собирот известија медиумите Данас, Мрежа, Б92 и SEE Cult.

Транскриптот и видео-снимката се достапни само на на БХСЦ јазици.

Mišljenja i preporuke

Transkript

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.