Вести

НВО и ветерани-Скопје, Македонија-20.11.2010.

Се работи за вторите консултации на Иницијативата за основање на РЕКОМ кои се одржуваат во Македонија. Консултациите ги организираше Мировна акција од Прилеп. На собирот присуствуваа 40 учесници/чки од територијата на Македонија. Модератори беа Гордана Дувњак (Координациски совет на Коалицијата за РЕКОМ, Македонија) и Боро Китаноски (национален координатор на консултативниот процес во македонија). Карактеристично беше дека присуствуваа скоро сите претставници на поголемите ветерански здруженија во македонија, албански и македонски.

За консултациите ивестија ТВ Канал 5, А1 ТВ, Алсат-М ТВ, ТЕЛМА ТВ, Сител ТВ, МРТВ.

Предлози, мислења и препораки

препис

Соопштеније