РЕКОМ мрежа за помирување

Shyhrete-Berisha0402

04.02.2009.

Ширете Бериша

Ширете Бериша е една од тројцата преживеани од масакрот на преку 40 албански жени, деца и мажи од семејството Бериша во Сува Река, на 26.03.1999 година. Пред Меѓународниот кривичен трибунал за бивша Југославија таа сведочеше трипати за нападот на српската полиција во кој ги загуби сопругот, четирите деца и четириесетината членови на поширокото семејство.

Сведочење на Ширета Бериша

Сведочењето е достапно на БХСЦ јазици

!Glas žrtava-Shyhrete Berisha

Shyhrete-Berisha0402

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.