РЕКОМ мрежа за помирување

debata-fotografija za site

16.12.2015.

Тркалезна маса – Скопје [Галерија]

Датум: 16-ти Декември 2015 (среда)

Време: 18 часот

Место: Хотел Порта Скопје (населба Аеродром, близу Три бисери)

 

17:30-17:55     Регистрација

17:55-18:00    Изјава за медиуми

18:00-18:05     Воведно обраќање на Проф. д-р Жидас Даскаловски

18:05-18:20     Д-р Благоја Маркоски: Помирувањето во контекст на општествено    актуелните состојби во Република Македонија

18:20-18:35     Абедин Зимбери (поранешен пратеник во Собранието на РМ): Постконфликтното помирување како гаранција за мир и соживот во Република Македонија

18:35-18:50     Д-р Рубин Земон: Етничкото помирување преку градење на заеднички граѓански идентитет

18:50-19:45     Отворена дискуија

19:45-19:50     Заклучоци


info heading

info content

This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the RECOM Reconciliation Network and do not necessarily reflect the views of the European Union.