Lajme

Saranda Bogujevci

01.08.2017

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Saranda Bogujevcit

Lënda:Vlastimir Gjorgjeviq (IT-05-87)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Daniela Kravetz

Gjykatësi: Kevin Parker, kryesues

Data e dëshmisë: 09.03.2009.

Saranda Bogujevci, një shqiptare i Kosovës nga Podujeva, i lindur në vitin 1985, dëshmon për vrasjen e 14 grave dhe fëmijëve nga familjet Bogujevci dhe Duriqi,më 28 mars të vitit 1999 në Podujevë. Në mesin e të vdekurve ishin 8 anëtarë të familjes së saj të ngushtë. Saranda është plagosur rëndë. Në atë kohë ajo ka patur 14 vjet.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, mars 2017.