Lajme

Sadri Selca

27.10.2017

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Sadri Selca 

Lënda: Haradinaj (IT-04-84/T)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: David Re

Gjykatësi: Alphons Orie, kryesues

Data e dëshmisë:  15.11. 2007.

Dëshmitari Sadri Selca, shqiptar i Kosovës i lindur në vitin 1956, në Baran, komuna të Pejës, në vitin 1998 ai u bë anëtar i FARC-ut. Ai ishte përgjegjës për aktivitetet e zbulimit dhe kundërzbulimit. Ai u arrestua për të refuzimin të dëshmon në Hagë pavarësisht nga urdhëi i gjykatës, por pas disa ditësh paraburgim rënë dakord për të dëshmuar. Ai dëshmoi në lidhje me rrëmbimin dhe vrasjen e shqiptarëve të cilet konsideroheshin nga ana  e UÇK-së si bashkpuntor  të policisë serbe.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, maj 2017.