Lajme

Sacir Taq

14.07.2017

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Sacir Taq

Lënda: Sllobodan Millosheviqi (IT-02-54)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Daniel Saxon

Gjykatësi: Richard May

Data e dëshmisë: 11.03.2002.

Sacir Taq,një turk i Kosovës  nga fshati i Mamushës , i lindur në vitin 1954, bujkë. Ai dëshmon për vrasjen e shtatë fshatarëve të Mamushës, tre turq dhe kater shqiptari, dhe deportimin e shqiptarëve në Shqipëri.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, mars 2017.