Lajme

Lizane Malaj

31.07.2017

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Lizane Malaj

Lënda:Vlastimir Gjorgjeviq (IT-05-87/1)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Matthias Neuner

Gjykatësi: Kevin Parker, kryesues

Data e dëshmisë: e mërkurën 10.02.2009.

Lizane Malaj, një shqiptare e Kosovës nga fshati Guskë, komuna e Gjakovës, e  lindur në vitin 1963. Pas marteses ka jetuar në fshatin Korenicë. Nëna e pesë fëmijëve. Ajo dëshmon për vrasjen e banorve nga fshati Korenicë, kur ajo humbi pesë anëtarët e familjes së saj, dhe për dëbimin e grave dhe të fëmijëve nga ky dhe fshatrat për rreth. Pjestarët e ushtrisë dhe policisë serbe kanë hyrë në fshat.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, mars 2017.