Lajme

Hasan Pruhti

12.07.2017

Pjesë e video inçizimit të dëshmisë së Hasan Pruhtit

Lënda: Sllobodan Millosheviqi (IT-02-54)

Gjykata: Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë (ICTY)

Prokurori: Cristina Romano

Gjykatësi Richard May, kryesues

Data e dëshmisë: 04.03.2002.

 

Hasan Pruhti, një shqiptar i Kosovës nga Gjakova , i lindur në vitin 1947, babai i tre fëmijve, avokat. Dëshmon për djegien “qarshisë së Madh” dhe vrasjet  e 24 marsit të vitit 1999, të kryer nga policia serbe.

Produkcioni: Koalicioni për KOMRA, mars 2017.