Консултации

Консултации со словенечкото цивилно друштво за Иницијативата за РЕКОМ

Вторник 22 март 2011– Мировниот институт во име на Иницијативата за РЕКОМ организираше консултации со пртставниците на цивилното друштво за формирање на Регионална комисија за утврдување на фактите за воени злосторства и други тешки кршења на човекови права на просторот на поранешна Југославија во периодот од 1991 до 2001 година (РЕКОМ).

Прочитај повеќе

НВО-Грачаница/Graçanicë, Косово-21.02.2011.

Национални консултации со претставниците на Косовската стратешко-акциона мрежа Националните консултации со претставниците на Косовската стратешко-акциона мрежа (KSAM) за Иницијативата за… Прочитај повеќе

Консултации во Грачаница со претставници на невладини организации

Во понеделник на 21 февруари во Грачаница ќе се одржат Националните консултации со претставниците на Косовско стратешко-акционата мрежа (КСАМ) во врска со Иницијативата за РЕКОМ. Консултациите почнуваат во 10ч. во ресторанот „Огниште“.

КСАМ е мрежа на српски невладини организации кои работат на Косово. Консултациите ги организира Центарот за истражување, документација и публикување.

Прочитај повеќе

Регионални консултации за иницијативата за РЕКОМ со студенти и млади научници

Иницијативата на млади за човекови права од Хрватска, Легалис, Загреб, во петок на 17.12.2010 година во име на Коалицијата за основање на Регионална комисија за утврдување  на фактите за воени злосторства и други кршења на човекови права на просторот на поранешна СФРЈ – Коалиција за РЕКОМ, организираше  регионални консултации за Нацрт Статутот на РЕКОМ со студентите и младите научници од областа на правните науки, политикологија и историја.

Прочитај повеќе