Правда и помирување

Правда за злосторствата и за економскиот криминал: може ли ЕУ да ја испорача?

Со делумен исклучок во однос на Холокаустот, европските држави сторија малку во справувањето со нивните сопствени наследства на злоупотреби наследени… Прочитај повеќе

Процесите пред МКТЈ ја откриваат празнината помеѓу индивидуалната кривична правда и пишувањето на историјата

  „Конечно, добри вести од Хаг!“ се слушна, сега веќе славниот повик на српскиот премиер Ивица Дачиќ, откако во жалбена… Прочитај повеќе