Правда и помирување

Заштита на сведоци во процесите за воени злосторства

Положбата и третманот на сведоците во процесите за воени злосторства се една од темите за расправа третиот ден од заседавањето на Парламентарното Собрание на Советот за Европа

Прочитај повеќе

Седмиот регионален форум за транзициона правда: Без гласот на жртвите нема помирување

Загреб, 17 Окт. – Учесниците на Седмиот регионален форум за транзициона правда кој викендов се одржа во Загреб, дадоа заедничка оценка дека делувањето на идната Регионална Комисија  мора да се заснова пред се на доброволноста на жртвите, должноста на секоја држава и независноста на Регионалната Комисија за утврдување на фактите за воените злосторства на територијата на поранешна Југославија (РЕКОМ).

Прочитај повеќе