Правда и помирување

Вистината и правдата не добија поддршка на самитот за Западен Балкан

На неодамнешниот самит за Западен Балкан во Лондон, поддршката за формирање на регионална комисија за вистината, изостана. Ова е уште… Прочитај повеќе

Резиме на политиката: Како Европската унија може да придонесе за помирувањето на постјугословенските земји

Коалицијата за РЕКОМ смета дека Меѓународниот механизам за кривични судови може директно да придонесе за отстранување на проблемите во судењата… Прочитај повеќе

Дебата „Берлинскиот процес и помирувањето во регионот„ Скопје 29.11.2017.

Дебата Коалиција за РЕКОМ и Центар за истражување и креирање политики „Берлинскиот процес и помирувањето во регионот„ Скопје 29.11. 17:30… Прочитај повеќе

Кратка анализа: Помирување преку Берлинскиот процес: улогата на РЕКОМ

Препорака Кратке анализе, издавач Коалиција за РЕКОМ: Поради унапредување на процесот на регионално помирување, како неопходен услов за соработката и… Прочитај повеќе